Piroške punjene sirom izuzetno lako i brzo se pripremaju. Ne treba vam ni neko posebno iskustvo u kuhinji jer recept je odličan i za početnike. Uz malo dobre volje sami ćete se iznenaditi kako ćete dobiti najbolje piroške. Ukusne, mekane i vazdušaste idealne su kao brza večera ili doručak za celu porodicu.
Potrebno je:
15 gr. kvasca
1 kašika šećera
malo soli
200 ml mleka
ulje
1 jaje
200 gr. sira 300 -400 gr brašna
Priprema:
Kvasac rastopiti u toplom mleku dodati šećer i 1 žumance, dodati brašno i so i zamesiti glatko testo, ostaviti da malo poraste a zatim razviti tanko oko 1/2 sm.i iseći na pravougaonike. Sir izdrobiti dodati belance pa izjednačiti.
U svaku pravougaonik testa staviti kašiku sira preklopiti, pritisnuti sa svih strana. Pržiti u dubokom ulju a vaditi na papirne salvete. Idealno za doručak užinu ili večeru.. Prijatno!
Odličan recept. Preukusno.
ReplyDelete