Bakina kuhinja - punjene pohovane jabuke i kruške
Jednostavno, slatko i toplo uvek će dobro doći u svako doba dana. Bez obzira da li se radi o doručku, užini ili večeri, punjene pohovane jabuke i kruške razgalit će vam nepce u sekundi. Idealna poslastica sa svačiji džep od samo nekoliko sastojaka. Ti prelepi slatki punjeni mirisni paketići naprosto će vas oduševiti svojim ukusom.
Potrebno je:
4 kruške
4 jabuke
2 jaja
300 ml mleka
100-150 gr brašna
ulje
džem
korica limuna
malo soli
cimet
Priprema:
Ugrejati ulje na srednju temperaturu pa kašikom vaditi jabuke sa testom i spuštati u ulje. Pržiti da porumene sa jedne i druge strane. Vaditi rešetkastom kašikom na papirnu salvetu da upije višak masnoće.
Jako su sočne i prelepog ukusa ako volite sladje pospite prah šećerom zamirisano vanilom. Uživajte!
No comments:
Post a Comment