Bakina kuhinja - pečeni karfiol tako dobro
Verovatno ste do sada mislili da znate sve o tome kako možete da spremite karfiol. Ide u čorbe, u salate, musake... A da spremite zasebno celu glavicu karfiola, zapečenu u rerni. Predivnog je ukusa i hrskave korice. Pored toga što će biti ukusan prilog bilo kojem glavnom jelu, sigurno će i izgledati sasvim posebno na vašoj trpezi. Ovako pripremljen karfiol odlično je i predjelo uz neku salatu.
Potrebno je :
1kg karfiola
2 jaja
200 gr pavlake
150 gr. kačkavalja
2 šargarepe
1 cvekla
suvi začin
majčina dušica
peršunov list
Priprema:
Karfiol, šargarepu i cveklu obatiti oko 5 minuta. U pavlaku dodati dva jaja, naseckati majčinu dušicu i začin pa sve izmešati. Pola kačkavalja iseckati na trake pa ubaciti u karfiol samo paziti da karfiol ne pukne. Cveklu oljuštiti malo zaseči do pola pa i u nju ubaciti malo kačkavalja.
Odozgo karfiol premazati sa pavlakom, i narendati kačkavalj. I šargarepu i cveklu preliti pavlakom i preko njih staviti rendan kačkavalj. Peći na 200 stepeni C oko 30 min. da lepo porumeni. Služiti kao glavno jelo ili kao prilog..Prijatno!
No comments:
Post a Comment