Bakina kuhinja - lisnato slano pecivo
Ovo fino slano lisnato pecivo izmamiće sve pohvale vaših ukućana. Idealno, kako za doručak ili užinu, tako i za prelepo posluženje za večernja druženja s prijateljima. Zaista je predivne teksture koja se savršeno lista. Mekano kao duša, a izvana predivno hrskavo, sa zlatno- žutom koricom posutom semenkicama...
200 ml jogurta
3 jaja
20 gr kvasca
1 kašika šećera
malo soli
150 gr feta sira
100 gr maslaca
semenke
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati šećer, jogurt, 2 jaja, brašno so pa umesiti srednje tvrdo testo glatko i ostaviti 30 min da naraste. Naraslo testo razviti i podeliti na 7 loptica. Svaku lopticu razviti što tanje premazati je razmekšanim maslacom a preko njega izmućenim sirom. Svaku lopticu
razvučenu stavljati jednu preko druge zadnju razvijenu ne mazati. Testo mora biti pravougaonog oblika .
Preseći ga na pola po dužini pa na trake širine oko 3 sm.
Svaku traku raseći po sredini pa krajeve provući kroz rasečeni deo jedan spolja, jedan unutra isečenog dela kao što je prikazano na VIDE-u.
Redjati u pleh koji ste podmazali ili stavili pek papir.
Ostaviti da testo malo naraste pa ga premazati žumancetom, posuti semenkicama, kimom i krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 20 min.....Uživajte!
No comments:
Post a Comment