Bakina kuhinja - rižoto sa morskim plodovima
Jedno lagano i brzo jelo od riže i plodova mora nakon čije pripreme će vam kuhinja još satima mirisati na more i leto. Spremanje rižota s morskim plodovima nije zahtevno, samo pratite korak po korak i ovo jednostavno i veoma ukusno jelo mediteranske kuhinje stiže na vaš tanjir.
Potrebno je:
150 - 200 gr pirinča
1 šargarepa
200 gr. gotovih morskih plodova
1 glavica luka
ulje maslinovo
začin, so ml. biber
peršunov list
3 čena belog luka
100 ml. belog vina
Priprema:
Na kraju dodati začin, biber, so i seckan peršunov list. U tako spremljene morske plodove doda se baren pirinač i sve se lagano izmeša, poklopi i ostavi poklopljeno oko 10-15 min da pirinač upije mirise. Može se koristiti kao prilog ili kao glavno jelo..Fantastičnog je ukusa probajte...
No comments:
Post a Comment