Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, November 16, 2017

Bakina kuhinja - testenina sa tunjevinom /posno/

Bakina kuhinja - testenina sa tunjevinom /posno/

Odaberite omiljenu vrstu  testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap,  konzervu tunjevine i prelep obrok je  skoro spreman!  Recept je namenjen  za početnike u kuvanju koji još nisu imali prilike da spremaju testeninu sa tunjevinom. Naravno, i za sve one koji poste.  Odlično  i veoma brzo rešenje  za ručak  ili večeru. 
 

Potrebnoi je:
300  gr testenine
1/2 praziluka
ulje maslinovo
100 ml kuvanog paradajza (može kečap)
začin, so biber
1  konzerva tunjevine 

Testeninu skuvati, kad kažem testenina mislim na špagete sve vrste  rezanaca makarona itd.. Kuvanu testeninu ocediti. Na ulju propržiti praziluk da lepo omekne dodati začin suvi soli, bibera, kuvanog paradajza i pustiti da ukrčka i ispari tečnost. 



Na kraju dodati tunjevinu pa i nju malo prodinstati. Sipati preko testenine i uživati u svakom zalogaju...

No comments:

Post a Comment