Bakina kuhinja - kako se pravi fini francuski krompir
Potrebno je:
1 glavica veća luka crnog
1 kg. krompira
3 kuvana jaja
100 gr kobasica dimljenih
1 pavlaka
100 ml mleka
2-3 jaja
so biber ulje
kocka kačkavalja
Priprema:
Krompir očistiti pa iseći na kolutove , pouljiti, pobiberiti i posolit luk iseći na rebarca pa propržiti na ulju. Jaja skuvati pa iseći na kolutove, kobasice takodje iseći na kolutove. Jaja umutiti dodati pavlaku i mleko i dobro izjednačiti.
Postupak:
U tepsiju (23 sm) staviti najpre pržen luk po dnu tepsije, zatim trećinu krompira, zatim kobasice pa krompir, zatim red kuvanih jaja i odozgo opet krompir poredjati po celoj površini.
Sipati umućenu pavlaku i lepo rasporediti i narendati kačkavalja
. Peći na 200 stepeni C 40 min. Prijatno!
No comments:
Post a Comment