Bakina kuhinja - kakao se pravi šah torta
Potrebno je:
8 jaja
brašno
šećer
Ispeći dve korice tamne:
Umututi 2 jaja dodati 1 kašiku kaka, 2 kašike brašna x 2 . Peći na 200 stepeni C 10-15 min.
Svetle korice ispeći 2 korice
Umutiti 2 jaja dodati 2 kašike pune brašna dobro izjednačiti i ispeći X 2
Svaku koru kad se prohladi iseći sa većom tacnom kao na slici kao i na sredinu manjom čašom
Na poslužavnik staviti tamni krug pa u njega svetli i na kraju sredinu tamni. Premazati pripremljenim filom koji želite, (baka maže džemom). Zatim stavljamo svetli veliki krug. pa tamni i svetli. Sledeći krug je tamni, svetli i tamni, o na kraju svetli tamni i svetli u krug. I
zmedju svakog sloja namazati fil da se spoje krugovi. Spolja tortu nafilovati kremom, (baka namazala eurokremom)
Odozgo stavite glazuru čokolade. Kad se prohladi sladite se..
Napomena: Ako želite tortu pecite u širem plehu i tako će te moći svaku koricu preseći još jednom i tako dobiti kockice četvrtastije i manje... pa probajte.
No comments:
Post a Comment