Bakina kuhinja - postan pasulj govori 10 jezika
Potrebno je:
400 gr pasulja tetovaca
2 glavice crnog luka
glavica belog luka
listovi lorbera
1 kašika začina
1 kašika brašna
1 k.k. tucane ljute paprike
1 k.k. slatke paprike
1 zelena paprika
2 šargarepe
malo bibera
ulje
Priprema:
Pasulj dobro oprati i staviti u šerpu, sipati vodu, šargarepu, zelenu papriku glavicu seckanog crnog luka i listove lorbera. Kuvati pasulj povremeno ga promešati i dolivati vodu. Skuvan pasulj zapržiti. Na ulju propržiti glavicu crnog luka pa kad luk postane staklast dodati brašno i beli luk seckan na sitno, zatim slatku i tucanu papriku i odmah sipati u pasulj. Staviti i jednu dobru kašiku začina.
Probati ako treba staviti i malo soli. Ja volim dodati i malo ml. bibera, pa ako volite dodajte. Neka vri još minut dva i isključite. Na kraju ko voli može dodati i seckan peršunov list...Služiti uz salatu.
Prijatno dragi moji!
Potrebno je:
400 gr pasulja tetovaca
2 glavice crnog luka
glavica belog luka
listovi lorbera
1 kašika začina
1 kašika brašna
1 k.k. tucane ljute paprike
1 k.k. slatke paprike
1 zelena paprika
2 šargarepe
malo bibera
ulje
Priprema:
Pasulj dobro oprati i staviti u šerpu, sipati vodu, šargarepu, zelenu papriku glavicu seckanog crnog luka i listove lorbera. Kuvati pasulj povremeno ga promešati i dolivati vodu. Skuvan pasulj zapržiti. Na ulju propržiti glavicu crnog luka pa kad luk postane staklast dodati brašno i beli luk seckan na sitno, zatim slatku i tucanu papriku i odmah sipati u pasulj. Staviti i jednu dobru kašiku začina.
Probati ako treba staviti i malo soli. Ja volim dodati i malo ml. bibera, pa ako volite dodajte. Neka vri još minut dva i isključite. Na kraju ko voli može dodati i seckan peršunov list...Služiti uz salatu.
Prijatno dragi moji!
No comments:
Post a Comment