Bakina kuhinja - domaće mlečne karamele
Potrebno je:
300 ml. pavlake
300 gr šećera
75 gr. martagina
Priprema:
Pavlaku istresti u šerpu pa istopiti na šporetu dodati šećer, pa kuvati na tihoj vatri dok se ne dobije gust braon karamel (oko 45 min.)
U tako skuvan karamel narezati margarin, dobro promešati i držati na vatri još minut da se sve lepo sjedini. U kalupe sipati po malo karamela i ostaviti da se dobro ohladi, a zatim izvaditi karamele i sladiti se...
Mana ovih karamela jer jako brzo nestanu sa stola...Jako su ukusne, i mnogo boljeg kvaliteta nego kupovne..
VIDEO:
Potrebno je:
300 ml. pavlake
300 gr šećera
75 gr. martagina
Priprema:
Pavlaku istresti u šerpu pa istopiti na šporetu dodati šećer, pa kuvati na tihoj vatri dok se ne dobije gust braon karamel (oko 45 min.)
U tako skuvan karamel narezati margarin, dobro promešati i držati na vatri još minut da se sve lepo sjedini. U kalupe sipati po malo karamela i ostaviti da se dobro ohladi, a zatim izvaditi karamele i sladiti se...
Mana ovih karamela jer jako brzo nestanu sa stola...Jako su ukusne, i mnogo boljeg kvaliteta nego kupovne..
VIDEO:
No comments:
Post a Comment