Krompir paprikaš
Sastojci
5 kom. krompira srednje veličine
100 ml. ulja
meso po izbor pileće, svinjsko... oko 300 gr.
1 glavica luka crnoga
2 šargarepe
2 zelene paprike
4 paradajza
1 k.k. aleve paprike
1 kašika brašnalorber
seckan peršun
začin
Priprema
Korompir očistiti , oprati i na krugove ili na četvrtine
Luk iseći sitno i propržiti na ulju, dodati papriku iseckanu, šargarepu na kolutove, paradajz isče poklopiti i malo prodinstati.
Zatim dodati isečeno meso, lorber, začine, alevu papriku i krompir na tanke kolutove i alevu papriku. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vartri sat vremena. U kuvan paprikaš dodati umućeno brašno sa vodom stim da bude dobro umućeno da nema grudvica. Na kraju sitno seckan peršun
Nadam se da vam recept nije težak i da će te ga često spremati..
Prijatno dragi moji
No comments:
Post a Comment