Knedle sa jagodama - odličan recept
Evo jednog prelepog recepta koga sam pronašla na mom omiljenom sajtu Stvar ukusa .rs
Ja sam uvek pravila knedle sa šljivama, ali i ove su prelepe...
Potrebno:
1 kg. krompira
250 gr brašna
1 jaje
3 kašike ulja
1/2 kg. jagoda /sveže/
100 gr prezli
1 vanila
100 gr šećera
malo soli
šoljica ulja
Priprema:
Krompir oguliti pa skuvati. kuvan krompir izgnječiti da nema grudvice, pa malo prohladiti, dodati ulje, jaje pa malo izmešati. Zatim dodati brašno i so. Masu dobro izraditi rukama da bude glatko. Vaditi loptice malo ih na dlanu rastanjiti staviti jednu jagodu pa uviti i rukama oblikovati knedle. Redjati u pslužavnik koi ste posuli malo brašnom. Dok uvijate knedlice stavite vodu u šerpu da vam vri. Gotove oblikovane knedle spuštati u provrelu vodu i pustiti da provre. Kad provre, potrebno je oko 5 min. da osplivaju na površinu. Pipnite ih slibodno prstom ako su mekane, vadite ih rešetkastom kašikom. Sipajte ulje u tiganj pa propržite prezle pa kad porumene prelite preko knedli. Izmešajte šećer sa vanilom pa i njega pospite preko njih. Ako nesete ili nevolite puno šećera smanjite šećer. Servirajte toplo Opširnije imate sve prikazano u Videu..Sladite se dragi moji.
Prijatno!
Evo jednog prelepog recepta koga sam pronašla na mom omiljenom sajtu Stvar ukusa .rs
Ja sam uvek pravila knedle sa šljivama, ali i ove su prelepe...
Potrebno:
1 kg. krompira
250 gr brašna
1 jaje
3 kašike ulja
1/2 kg. jagoda /sveže/
100 gr prezli
1 vanila
100 gr šećera
malo soli
šoljica ulja
Priprema:
Krompir oguliti pa skuvati. kuvan krompir izgnječiti da nema grudvice, pa malo prohladiti, dodati ulje, jaje pa malo izmešati. Zatim dodati brašno i so. Masu dobro izraditi rukama da bude glatko. Vaditi loptice malo ih na dlanu rastanjiti staviti jednu jagodu pa uviti i rukama oblikovati knedle. Redjati u pslužavnik koi ste posuli malo brašnom. Dok uvijate knedlice stavite vodu u šerpu da vam vri. Gotove oblikovane knedle spuštati u provrelu vodu i pustiti da provre. Kad provre, potrebno je oko 5 min. da osplivaju na površinu. Pipnite ih slibodno prstom ako su mekane, vadite ih rešetkastom kašikom. Sipajte ulje u tiganj pa propržite prezle pa kad porumene prelite preko knedli. Izmešajte šećer sa vanilom pa i njega pospite preko njih. Ako nesete ili nevolite puno šećera smanjite šećer. Servirajte toplo Opširnije imate sve prikazano u Videu..Sladite se dragi moji.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment