Dinstana pisetina sa prilogom sataraša
Za današnji ručak predlažem vam piletinu sa satarašom i neobilazna supica. Dali će supa biti domaća ili ona za 5 minuta iz kedice na vama je da odlučite. Nadam se da će vam se ova kombinacija jela dopasti i da će vam svi ukućani biti više nego zadovoljni. ...
Potrebno za piletinu:
Pola pileta srednje veličine
so
začini
Potrebno za sataraš:
1 veća glavica crnoga luka
5 paprika (mogu i iz zamrzivača)
2 paradajza
začin
1/2 šoljice ulja
Priprema
Piletinu iseći na komade oprati i staviti u šerpu, dodati ulje malo soli malo vode poklopiti i dinstati dok piletina ne omekne. Dodati malo začina i pustiti da se meso malo zapeče.
U drugu šerpu iseći sitno crni luk, dodati ulje i dinstati luk poklopljen dok ne dobije staklasti oblik. Zatim naseći papriku i nju pržiti sa lukom dok omekne. Kad je omekla na tanke listove iseći paradajz i još propržiti desetinu minuta da ispari tečnost. Dodati malo soli i začina . Servirati uz piletinu.
Uz ovaj ručak predlažem i pileću supicu
Ukoliko vam se kožica pileta lepi za prste znajte da je to ono pravo...!
Ukoliko vam se kožica pileta lepi za prste znajte da je to ono pravo...!
Prijatan vam današnji ručak!
No comments:
Post a Comment