Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, November 27, 2024

Jedna jako neobična punjena pogača, sa prelepom hrskavom koricom i mekanom sredinom kao pena

Jedna jako neobična punjena pogača, sa prelepom hrskavom koricom i mekanom sredinom kao pena


Potrebno je: 300 ml. mleka 15 gr kvasca 1 kašičica šećera 700 gr brašna malo soli 50 ml maslinovog ulja 1 jaje + belance Za nadev: 150 gr sira 50 gr rendanog kačkavalja 1 puna kašika kisele pavlake Za premazivanje: 1 žumance 1 kašičica ulja 50 gr rendanog kačkavalja

Priprema:
U lončić sipati kvasac malo mlakog mleka dodati šećer i izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu dodati jedno belance i celo jaje , a žumance ostaviti poklopljeno za premazivanje.  Dodati ulje, polako brašna soli i varjačom lupati  dodavajući svih 70 gr brašna. Testo mora da se izlupa da bude glatko. 



Malo premazati uljem poklopiti folijom i krpom i ostaviti na toplom 30 -40 minutaa. Sto posuti brašnom i istresti  testo. Izraditi ga rukama i formirati u loptu. pa je podeliti na dva jednaka dela. Izmešati sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom. 




Prvu loptu testa razviti oklagijom za 2 cm debljine pa je prebaciti u tepsiju obloženu pek
 papirom. Premazati sa sirom. Prekriti sa drugom polovinom razvijenog testa. Ostaviti pokriveno da odmori 20 minuta pa premazati žumancetom u koji treba dodati kašičicu ulja i mleka i dobro izjednačiti. 


Premazati pogaću i prekriti je sa rendanim kačkavaljem. Rernu uključiti na 220 stepeni C peći 20 minuta pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 min. Nikad lepša pogača vrhunska.
https://www.youtube.com/watch?v=8lWYArEBdgU



No comments:

Post a Comment