Bakina kuhinja- krompir hrskav može kao prilog ili kao grickalica
1 kg krompira
50 gr rendanog kačkavalja
2 kašike susama
malo kurkume
ml. crvene slatke paprike
tucane ljte paprike
ml. biber
beli luk u granulama
malo ruzmarina
so ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na kocke pa kuvati 10-15 minuta. Ocediti i i isprati u hladnoj vodi. Na foliju staviti rendan kačkavalj, ruzmarindodati susam, kurkumu papriku jednu i drugu, ml. biber beli luk.
Istresti krompir preko začina sipati preko krompira malo ulja pa izmešati. .
Poredjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Pleh mora biti veći da se ne dodiruju .
Peći na 230 stepeni C oko 30 min. da bude baš hrskav.
https://www.youtube.com/watch?v=zckmuul85Eg
No comments:
Post a Comment