Ovo mesim kad poželimo da nam zamiriše iz rerne, mekane hrskave kifle hleb
250 ml mleka
50 ml vode
20 gr kvasca svežeg
500 gr brašna
2 kašičica šećera
soli
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo.
Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije Gornji deo iseči na trake širine prsta ne seći do kraja.
Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta.
Tpsiju premazati uljem i staviti kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni c oko 45 minuta. Korica hrskava sredina kao sundjer. Prelep...
https://www.youtube.com/watch?v=QAEwtTz7j2M
No comments:
Post a Comment