Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, November 5, 2019

Bakina kuhinja - pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni


Bakina kuhinja - pohovani karfiol sa belim lukom i pavlakom u rerni



Potrebno je: 
500 gr karfiola
brašno
prezle
soli
ulje
4 jaja
200 gr kisele pavlake
100 ml jogurta
4-5 čena belog luka

Priprema:

Karfiolu pokidati cvetove pa malo obariti ocediti i osušiti. U  otvore cvetove   ubaciti izdrobljern beli luk i posoliti. 


Pouljiti pa uvaljati u brašno, umućena jaja i prezle. Tepsiju podmazati uljem pa redjati karfiol. 




U preostala jaja dodati još jedno jaje pavlaku i jogurt.




 Izmešati pa preliti karfiol. Peći na 200 stepeni C 40-45 min.







  Uživajte u sjajnom ukusu... Prijatno!

No comments:

Post a Comment