Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, July 9, 2018

Bakina kuhinja - kako se sprema dobra paradajz ćorba

Bakina kuhinja - kako se sprema dobra paradajz čorba


Potrebno je:
300 ml. kuvanog paradajza
1 mala glavičica luka
1 veća šargarepa
1 zelena paprika
peršunov list
1 kašika brašna
1 jaje
so..začin
ulje


Priprema: 
Na ulju proprziti pola rendane šargarepe ostalo iseckati sitno, dodati sitno seckan luk i ostatak šargarepe i sve lepo prodinstati. 



Dodati kuvan paradajz i naliti 1 l vode. Dodati i zelenu papriku. kuvati oko 30 min. 


Razbiti jedno jaje izmutiti viljuškom pa u njega dodati 1 punu kašiku brašna i 1 kašiku ulja. Sve lepo izjednačiti i polako sipati u čorbicu



 Dodati i 1/2 kašičice šećera po zelji.. Kuvati oko 5-6 min dodati sitno seckan peršun, so i malo začina po zelji. Naša čorbica je spremna za serviranje..uzivajte...

No comments:

Post a Comment