Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 6. ožujka 2016.

Bakina kuhinja - baklava sa orasima

Bakina kuhinja - baklava sa orasima



Potrebno je:
500 gr. tankih kora
700 gr. šećera


5 jaja
1 limun
200 gr ml. oraha
2 kašike griza
50 gr seckanih oraha
ulje

1 vanilin šećer

Priprema:
Jaja polupati odvojiti belanca od žumanaca i belanca ulipati u čvrst šne. Dodati žumanca ml. orahe, griz iseckane orahe i sve lagano dobro izjednačiti. 




Na radnioj površini raširiti prvu koru, pouljiti, preko nje i drugu koru isto pouljiti, pa treću koru koju takodje pouljime i na dnu po širini nanesemo fil i urolujemo. Sve tako dok ne utrošimo kore i fil. 



Kore isečemo nakoso u malu parčad, ja sam žilotom a Vi možete oštrim nožem. Ugrejati ulje pa dodati na svaki prorez po malo ulja da "cvrčne"  ( da ne iscuri fil tokom pečenja) i na kaju premazati četkicom sve rolnice.  Peći na 180 stepeni C 30 min. 



Šećer sipati u šerpu pa dodati jednu do dve šolje vode pa ušpinovati, pa kad se ušpinuje dodati na tanke listiće limun i vanilu pa pečenu baklavu preliti ( vruć sirup i pečena baklava ) i ako treba još malo nožem zaseći rezove da tečnost bolje upije.

Video recepta


Prijatno dragi moju!