Post Top Ad

Post Top Ad

srijeda, 11. studenoga 2015.

Sarma a la JelaJelena

Sarma a la JelaJelena


Sastojci: 

Listovi od jedne veće glavice kiselog kupusa
Ulje
1/2 kg. mlevenog mesa
150 gr. soje
100 gr. pirinča
200 gr. suve slanine
200 gr. suvih rebara
1 glavica crnog luka

5 čena belog luka
začin, aleva paprika biber lorber

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu crnog luka, kad je luk napola pržen dodati 100 gr sitno seckane suve slanine, mleveno meso, soju, koju smo prethodno drzali malo  u mlakoj vodi izdrobljen beli luk i opran pirinač. Na kraju kašićicu aleve paprike, malo mlevenog bibera i kašiku začina. Sve to pržiti još par minuta, staviti na dno šerpe listove kupusa, pa zavijati sarme i redjati  uspravno u krug šerpe. U sredinu staviti suva  rebra, ostatak suve slanine lorber. Prekriti listovima kupusa, naliti vodom da ogrezne i krčkati 2 sata na tihoj vatri.
Uz sarmu obavezno ispecite proju....prijatno!!