Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 23. listopada 2015.

Pica sa parizerom i slaninom

Pica sa parizerom i slaninom



Potrebno
350 gr brašna
1/2 kockice kvasca
malo soli
2 kašike ulja
150 gr parizera
100 gr suve mesnate slanine
100 gr tvrdog sira
2 veća paradajza
1 glavica luka
origano
susam

Priprema:

Kvasac potopiti u malo mlake vode pa dodati 1 čašu od jogurta mlakog mleka, bršno, so ulje i zamesiti testo. Pokriti da malo naraste. Razviti testo veličinu tepsije ( 40 x 25 sm) namazati uljem površinu testa, naviti ga na oklagiju i prebaciti u pleh koji ste obložili  papirom. Na testo narendati parizer a slaninicu iseckati u secku ili ručno u sitne kockice pa i nju rasporediti preko.Narendati sir a paradajz nasecite na tanke kriške pa rasporedite po tepsiji. Isto to uradite i sa lukom. Pospite origanom i susamom. Ostavite 10 min. da odmara na toplom pa pecite u zagrejanoj pećo 20 min. na 200 stepeni C
Prijatno dragi moji!