Post Top Ad

Post Top Ad

subota, 24. listopada 2015.

Kuvani paradajz

Kuvani paradajz

Veoma dobar, zdrav, može se koristiti i kao sok i za spremanje čorbica


Potrebno je:
5 kg. svežeg paradajza
2 kašike soli
1 vkašike šećera
sveža paprika
seckan celer

Priprema:
Paradajz oprati očistit, i samleti na mašini za odvajanje ljuski i semena. Sipati u lonac i staviti da se kuva. Dodati 2-3 zelene paprike, 2 kašike soli i 1 kašiku šećera i celer. 


Pustite da paradajz vri pola sata, izvadite papriku i vruć paradajz sipajte u zagrejane staklene flašice. Celofan iseći   jedan umočiti u alkohol dobro ga navucite na flašu i stavite gumicu stavite još jedan suvi celofan i na njega stavite gumicu. 

Flašice stavite u neku gajvu...korpu pa ga pokrite sa svih strana dok se ohladi jedan dan a zatim ga poredjajte u policu sa ostalom zimnicom