Salata od cvekle
Sadrži najširu lepezu minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima
Potrebno:
1 kg sveže cvekle
sirće jabukovo
so
2 čena belog luka
1 šoljica ulje
Priprema:
Cveklu dobro oprati pod mlazom vode skinuti rukama lišće i ne seći nožom. Tako opranu poredjati u ekspres lonac, ili lonac koji imate, naliti vodom poklopiti i staviti na šporet da intezivno vri oko sat vremena.
Skinuti sa šporeta ocediti vodu i naliti hladnu i očistiti rukama kožicu i iseći na tanke listiće. Dodati beli luk, sirće po ukusu ulje i so. Dobro izmešati i ostaviti da se hladi. Može se staviti u tegle pa u frižider i tako koristiti .
Prijatno!
No comments:
Post a Comment