Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 14. travnja 2015.

Salata od cvekle

Salata od cvekle

Sadrži najširu lepezu minerala i vitamina, među kojima i izuzetno redak B12, sadrži visok procenat gvožđa, a posebno je bogata i belančevinama, mastima, kao i ugljenim hidratima



Potrebno:

1 kg sveže cvekle
sirće jabukovo
so

2 čena belog luka
1 šoljica ulje

Priprema:
Cveklu dobro oprati pod mlazom vode skinuti rukama lišće i ne seći nožom. Tako opranu poredjati u ekspres lonac, ili lonac koji imate, naliti vodom poklopiti i staviti na šporet da  intezivno vri oko sat vremena.



 Skinuti sa šporeta ocediti vodu i naliti hladnu i očistiti rukama kožicu i iseći na tanke listiće. Dodati beli luk, sirće po ukusu ulje i so. Dobro izmešati i ostaviti da se hladi. Može se staviti u tegle pa u frižider i tako koristiti .

Prijatno!