Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 20. veljače 2015.

Čuspajz moj majke

Čuspajz moje majke


Kulinarsku veštinu sam naučila od svoje majke, sigurna sam  i vi. Evo jednog starog recepta koga ja vrlo često spremam i ovoga puta ga delim sa vama, probajte, jelo je baš ukusno. 

Sastojci

1 kg krompira
100 ml. ulja
2 para pilećih bataka
200 gr kobasica
1 glavica luka
2 šargarepe
lorber
aleva paprika
1 kašika brašna
1 paprika zelena
2 paradajza 

začin

Priprema

U sredinu staviti kobasice i posoljene i nauljene pileće batake
Sipati malu šoljicu vode i poklopiti . Staviti u rernu i peći oko 1 sat dok ne porumeni krompir i meso.
Luk iseći sitno i propržiti na ulju, dodati papriku iseckanu, šargarepu na kolutove, paradajz isčen,poklopiti i malo prodinstati.

Zatim dodati isečeno meso, lorber, začine, alevu papriku i krompir na tanke kolutove. Naliti vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vartri sat vremena.

Vode uvek mora bii toliko da pokrije čuspajz. Kad je kuvano, dodati razmućenog brašna punu vršnu kašiku stim da ne sme da ima grudvica .

Ostaviti da dobro provri, probati pa ako treba još malo posoliti. Na kraju staviti kašiku seckanog peršuna. Naš čuspajz je gotov nadam se da Vam se dopao...prijatno !