Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 20. veljače 2015.

Baklava sa pomorandžom

Baklava sa pomorandžom




Potrebno 
1/2 kg. tankih gotovih kora
300 gr. mlevenih oraha
700 gr šećera
 2 pomorandže
šoljica ulja
1 vanila

Priprema:
Svaku koru presecite na pola po dužini . Polovinu kore pouljite sa nekoliko kapi ulja i na jednoj polovini po dužini pospite malo oraha, preklopite pa na kraju kore stavite 1 kašičicu oraha i savijajte u trougliće. Pleh namažite malo uljem i redjajte vašu baklavu. Kad sve uvijete pecite na 200 stepeni C 15 minuta da porumeni. 

Sirup
U šerpu stavite šećer i sipajte 1 čašu vode od jogurta vanilu i sok od pomorandže. Nalite vreli sirup na vrelu baklavu i ostavite da upije. Kad se malo prohladi sladite se
Prijatno!