Ovo je onaj miris detinjstva koji puni kuću toplinom. Pecivo je toliko vazdušasta i mekana da se prosto lepi za prste, a svaka kora se odvaja kao list. Idealna je za porodični doručak ili kad želite da obradujete najmilije nečim domaćim i zdravim. Priprema je zanimljiva i laka, a rezultat je prava fantazija ukusa koja će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Potrebno je
500-600 g brašna, 200 ml jogurta ili mleka, 2 jaja, 20 g kvasca, 1 kašika šećera, malo soli, 100 g feta sira, 1 kašika kisele pavlake 60 g maslaca, krupna so .
Priprema
Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati šećer, jogurt, 2 jaja i postepeno dodavati brašno pa zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti testo da nadođe. Naraslo testo razviti i podeliti na 7-8 loptica. Svaku lopticu razviti što tanje i premazati je razmekšanim maslacem, a preko njega rasporediti izgnječeni sir. Slagati loptice jednu preko druge, osim poslednje koju ne treba premazivati.
Tako složeno testo razviti u oblik velikog pravougaonika, preseći ga na pola po dužini, pa na trake širine oko 3 cm.Svaku traku raseći po sredini pa krajeve provući kroz rasečeni deo (jedan spolja, jedan unutra) kao što je prikazano u videu. Ređati u pleh koji ste podmazali ili stavili pek papir.
https://www.youtube.com/watch?v=LczDsONNEvc




No comments:
Post a Comment