Ovo je onaj miris detinjstva koji puni kuÄu toplinom. Pecivo je toliko vazduÅ”asta i mekana da se prosto lepi za prste, a svaka kora se odvaja kao list. Idealna je za porodiÄni doruÄak ili kad želite da obradujete najmilije neÄim domaÄim i zdravim. Priprema je zanimljiva i laka, a rezultat je prava fantazija ukusa koja Äe vas oduÅ”eviti veÄ na prvi zalogaj.
Potrebno je
500-600 g braÅ”na, 200 ml jogurta ili mleka, 2 jaja, 20 g kvasca, 1 kaÅ”ika Å”eÄera, malo soli, 100 g feta sira, 1 kaÅ”ika kisele pavlake 60 g maslaca, krupna so .
Priprema
Kvasac rastopiti u malo mlake vode, dodati Å”eÄer, jogurt, 2 jaja i postepeno dodavati braÅ”no pa zamesiti srednje glatko testo. Ostaviti testo da nadoÄe. Naraslo testo razviti i podeliti na 7-8 loptica. Svaku lopticu razviti Å”to tanje i premazati je razmekÅ”anim maslacem, a preko njega rasporediti izgnjeÄeni sir. Slagati loptice jednu preko druge, osim poslednje koju ne treba premazivati.
Tako složeno testo razviti u oblik velikog pravougaonika, preseÄi ga na pola po dužini, pa na trake Å”irine oko 3 cm.Svaku traku raseÄi po sredini pa krajeve provuÄi kroz raseÄeni deo (jedan spolja, jedan unutra) kao Å”to je prikazano u videu. ReÄati u pleh koji ste podmazali ili stavili pek papir.
https://www.youtube.com/watch?v=LczDsONNEvc




No comments:
Post a Comment