Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, October 26, 2025

FRULICE SA MESOM HRSKAVE FINE TOPE SE DOMAĆE JE DOMAĆE

FRULICE SA MESOM HRSKAVE FINE TOPE SE DOMAĆE JE DOMAĆE
✍️ Kada osetite miris sveže pečenih, domaćih frulica sa mesom, znate da je to pravi ukus detinjstva! Napravite ove neodoljive hrskave frulice po bakinom starom receptu. Testo je posebno, topi se u ustima, a sočan domaći nadev od mesa, luka i krompira čini ih savršenim zalogajem. Ovaj recept dokazuje da je domaće uvek najbolje! Oduševite celu porodicu ovom pufnastom i hrskavom poslasticom!



Potrebno je:
300 ml vruće vode
malo soli
500 gr brašna + 1 kašika 
ulje


Za nadev:
1 glavica crnog luka
1 krompir
300 gr ml vesa
 ulje za prženje
so biber 
1 jaje u fil


Priprema:

Sipati vodu vruću u činiju  dodati soli i brašno i zamesiti testo. Ostaviti pokriveno 5-6 min, Iseći ga na 3 dela napraviti loptice pa ih razviti u veće tanjire i redjati jednu na drugu  dobro premazane uljem. Ostaviti da odstoje najmanje 30 min. može i duže 



Sto premazati malo uljem pa izvaditi prvi razvijen tanjirić od testa staviti na sredinu i razvlačiti od sredine ka krajevima, Kad se tanko razvuku iseći razvučeno testo na 4 dela. Na sredinu svake  četvrtine staviti kašiku nadeva od mesa preklopiti stranice pa uviti u frulice. 



Redjati u pleh podmazan i peči na 200 stepeno C 30 min da lepo zarumene. pokriti krpom pa seči i uživati u svakom zalogaju

https://www.youtube.com/watch?v=RqS_Z0oirt4

No comments:

Post a Comment