✍️ Kada osetite miris sveže pečenih, domaćih frulica sa mesom, znate da je to pravi ukus detinjstva! Napravite ove neodoljive hrskave frulice po bakinom starom receptu. Testo je posebno, topi se u ustima, a sočan domaći nadev od mesa, luka i krompira čini ih savršenim zalogajem. Ovaj recept dokazuje da je domaće uvek najbolje! Oduševite celu porodicu ovom pufnastom i hrskavom poslasticom!
Potrebno je:
300 ml vruće vode
malo soli
500 gr brašna + 1 kašika
ulje
Za nadev:
1 glavica crnog luka
1 krompir
300 gr ml vesa
ulje za prženje
so biber
1 jaje u fil
Priprema:
Sipati vodu vruću u činiju dodati soli i brašno i zamesiti testo. Ostaviti pokriveno 5-6 min, Iseći ga na 3 dela napraviti loptice pa ih razviti u veće tanjire i redjati jednu na drugu dobro premazane uljem. Ostaviti da odstoje najmanje 30 min. može i duže
Sto premazati malo uljem pa izvaditi prvi razvijen tanjirić od testa staviti na sredinu i razvlačiti od sredine ka krajevima, Kad se tanko razvuku iseći razvučeno testo na 4 dela. Na sredinu svake četvrtine staviti kašiku nadeva od mesa preklopiti stranice pa uviti u frulice.
Redjati u pleh podmazan i peči na 200 stepeno C 30 min da lepo zarumene. pokriti krpom pa seči i uživati u svakom zalogaju
https://www.youtube.com/watch?v=RqS_Z0oirt4



No comments:
Post a Comment