Pages

Sunday, October 26, 2025

FRULICE SA MESOM HRSKAVE FINE TOPE SE DOMAĆE JE DOMAĆE

FRULICE SA MESOM HRSKAVE FINE TOPE SE DOMAĆE JE DOMAĆE
✍️ Kada osetite miris sveže pečenih, domaćih frulica sa mesom, znate da je to pravi ukus detinjstva! Napravite ove neodoljive hrskave frulice po bakinom starom receptu. Testo je posebno, topi se u ustima, a sočan domaći nadev od mesa, luka i krompira čini ih savršenim zalogajem. Ovaj recept dokazuje da je domaće uvek najbolje! Oduševite celu porodicu ovom pufnastom i hrskavom poslasticom!



Potrebno je:
300 ml vruće vode
malo soli
500 gr brašna + 1 kašika 
ulje


Za nadev:
1 glavica crnog luka
1 krompir
300 gr ml vesa
 ulje za prženje
so biber 
1 jaje u fil


Priprema:

Sipati vodu vruću u činiju  dodati soli i brašno i zamesiti testo. Ostaviti pokriveno 5-6 min, Iseći ga na 3 dela napraviti loptice pa ih razviti u veće tanjire i redjati jednu na drugu  dobro premazane uljem. Ostaviti da odstoje najmanje 30 min. može i duže 



Sto premazati malo uljem pa izvaditi prvi razvijen tanjirić od testa staviti na sredinu i razvlačiti od sredine ka krajevima, Kad se tanko razvuku iseći razvučeno testo na 4 dela. Na sredinu svake  četvrtine staviti kašiku nadeva od mesa preklopiti stranice pa uviti u frulice. 



Redjati u pleh podmazan i peči na 200 stepeno C 30 min da lepo zarumene. pokriti krpom pa seči i uživati u svakom zalogaju

https://www.youtube.com/watch?v=RqS_Z0oirt4

No comments:

Post a Comment