TAJNA KOJU ĆE SVAKI KUVAR ZAVISTI: NAJKREMASTIJI krompir pire, kremast kao pena!
Nema više dosadnog, teškog pirea! Uz dodatak posebnog sastojka i malo magije iz Bakine kuhinje, dobićete najglatkiji prilog uz meso, bez ijedne grudvice. Probajte ovaj jednostavan i brz recept i otkrijte moć pirea sa velikim srcem!
Potrebno je:
3 srednja krompira
malo mleka
1 kašika ulja
soli
Priprema:
Krpmpir očistiti oprati i iesći na čevrtine- Naliti vodom i kuvati 20-30 minuta da se skuva. Ocediti vodu pa posoliti.
Viljuškom ga dobro izgnječiti dok je vreo . Sipati malo mleka pa mikserom izmiksirati, Ako nije dovoljno kremast dodati još kašiku dve mleka. Ugrejati 1 kašiku ulja pa sipati u krompir da kad sipate da cvrči. Izmikcirati dobro,
Umesto ulja možete dodati kašičicu putera pa izmiksirati. Odmah servirati, Krompir ne treba da se ohladi, Služi se kao prilog uz meso . Servirati kao što je prikazano u Videu
https://www.youtube.com/watch?v=-2_FQP4-0-c
No comments:
Post a Comment