Ovaj kolač je zaista sjajan spoj ukusa koji će vas oboriti s nogu! Karamelizovane jabuke daju mu neverovatnu sočnost, a u kombinaciji s orasima i cimetom stvaraju savršen miris i ukus. Veoma jednostavan za pripremu, a tako bogat i mirisan da će te ga uvek praviti
3 jaja
3 kašika šećera
2 kašike pune griza
1 puna kašika brašna sa praškom za peciva
100 gr ml oraha
50 gr suvog groždja
50 ml ulja
korica limuna
200 gr kiselog mleka
1 veća jabuka
cimet za jabuke
1 vanilin šećer
Priprema:
U tiganj staviti 2 kašike šećera da se istopi i pretvori u karamel Ubaciti i 1 vanilin šećer- Dodati 2 kašike vode da jabuke omekane u tom karamelu.
Skloniti sa strane da se hlade. Umutiti jaja sa 3 kašike šećera možei manje. Ubaciti griz brašno i prašak za pecovo. Dodati koricu limuna. ulje kiselo mleko ml orahe . Na kraju ubaciti prohladjene jabuke na koclice sa karamelom. Sve izjednačiti.
Pleh obložiti pek papirom i sipati u pleh i rasporediti, Peči na 200 stepeni C 50 minuta da se lepo ispeče
https://www.youtube.com/watch?v=ryiTwDJeZCs
No comments:
Post a Comment