Pripremite se za kulinarski doživljaj koji će vas ostaviti bez reči! Ovi pileći bataci na kupusu, spremljeni po bakinom receptu, su toliko sočni i mirisni da ćete poželeti da ih jedete svaki dan. Kombinacija nežne piletine i kupusa, obogaćena aromatičnim začinima i soja sosom, stvara harmoniju ukusa kojoj je teško odoleti. Jelo koje se peče u rerni, sa hrskavom koricom i savršeno mekanim mesom, idealno je za porodični ručak ili svečanu večeru. Verujte nam na reč – ništa slađe niste jeli!
Potrebno je:
1 glavica kupusa/slatkog ili kiselog
pileći bataci
ulje
ml paprika
sili
začin za piletinu
1 kašika soja
sosa beli luk
Priprema;
Kupus iseći na rezance pa ga propržiti 20 minuta na malo ulja po želji staviti malo suve slanine ili suva rebra
U činiju sipati ulje dodati ml paprika soli, začin.soja sos i beli luk u granulama ili seckan Premazati batake sa izmešanom marinadom i poklopiti da odstoji bar 30 min.
Posle 30 min. batake staviti na kupus i staviti u rernu na 200 stepeni i malo pokriti a pred kraj otkriti da zarumene. Peći oko 50 -60 min. Služiti toplo. Kako samo miriše vrhunski ukus. Prijatno!
No comments:
Post a Comment