Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, June 20, 2025

KAKO SE PRAVE PROZIRNE MEKANE FINE PALAČINKE recept za početnike

KAKO SE PRAVE PROZIRNE MEKANE  FINE PALAČINKE recept za početnike
Dobrodošli u Bakinu kuhinju! Ako ste oduvek želeli da napravite prozirne, mekane i fine palačinke koje se ne lepe i nisu žilave, a pritom ste početnik u kuhinji – došli ste na pravo mesto! Ovaj recept je toliko jednostavan, bez komplikovanih koraka, a garantuje savršen rezultat svaki put. Pripremite se za najukusnije palačinke koje ste ikada probali, idealne za doručak, užinu, ili kada god poželite nešto slatko! Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako.

Potrebno je
2 jaja
300 ml mleka
1 ŠOLJA brašna šolj/od 200 gr/
ulje
malo soli
nadev po želji

Priprema:

Umutiti jaja žicom, dodati mleko malo soli  i dodavati polako brašno. Mutiti  da se razbiju grudvice . 





Tigan dobro ugrejati premazati  uljem i sipati pola kutlače testa i razliti po tiganju. Peći na sniženog temperaturi pa okrenuti kad se zarumeni sa jedne strane.- 



Nade možete sami odrediti ono što vam deca najviše voli, 



Palačinke su mekane fine prozirne nisu žilave i jako ukusne 

https://www.youtube.com/watch?v=Cv5w3hb5ZQI

No comments:

Post a Comment