Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, January 6, 2025

Školski primer recepta za pasulj prebranac .Čuvajmo tradiciju, priprema pasulja prebranaca kao što je nekada.


Najjednostavniji recept za pasulj prebranac .Čuvajmo tradiciju: priprema pasulja prebranaca kao nekada.


Potrebno je:
400 gr pasulja,
suvi začin
aleva paprika,
 ml. biber
 tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika ljut
začin, biber

Priprema:

Pasulj oprati i sipati vodu malo da provri pa opet isprati. 




ipat ivdu  dodati lovorov list, nekoliko zrna bibera  i jedna zelena paprika.
Dodati i 2 kašike ulja. Kad pasu bude pri kraju kuvanja isključiti, iseći na rezance luk sipati ulja i pržiti. 



Kad se uprži dodati ml papriku slatku i tucanu ljutu dimljenu. ml biber suvi začin i sve izjednačiti. U vatrostalnu ili pekač zemljani na dno sipati gust pasulj red pa začinjen luk 


Ponovo pasulj pa luK odozgo pasulj. Prodrmati da malo začin ispliva pa zapeći u rerni na 22 stepeni C oko 30-40 minuta. Fantazija...!!!
https://www.youtube.com/watch?v=p3aHunXfVns


No comments:

Post a Comment