Kako jabuke u kombinaciji sa karamelom pravi čudo od kolača, najsočnijeg i najfinijeg ukusa
Za karamel
150 gr šećera
70 gr maslaca
100 ml mleka
1 puna kašika griza
2 veće jabuke
malo cimeta
Za biskvit potrebno je:
3 jaja
100 gr šećera /ja sam stavila 2 kašike/
2 čaše od jogurta brašna
200 ml jogurta
1 prašak za pecivo
50 ml ulja
korica limuna
Priprema:
U šerpu sipati šećer da se otopi da dodati maslac pa kad se sjedini mešajući dodati mleko jabuke i malo cimeta.
Na kraju dodati griz i skloniti i ohladiti.
U vanglicu umutiti jaja sa šećerom dodati ulje, brašno sa praškom za pecivo koricu limuna i sve izmešati testo mora biti redje
Može se dodavati mleko. U pleh obložen pek papirom sipati pola testa odozgo pola jabuka sa karamelom rasporediti Preko dodati drugu polovinu testa.Rasporediti drugi deo jabuka sa karamelom ostaviti malo karamela bez jabuka.Varjačom izmešati malo testo i jabuke o peći na 190 stepeni C 45 minuta. Vruć kolač preliti ostatkom karamela i sladiti se ovim finim sočnim desertom.Uživajte!
https://www.youtube.com/watch?v=30hSYXdgdSg
No comments:
Post a Comment