Bakina kuhinja- uvrnuto slano lisnato pecivo hrskavo kao perek
Potrebno je:
200 ml mleka
15 gr kvasca svežeg
1 kašičica šećera
200-250 gr brašna
malo soli
60 gr margarina
1 žumance
susam
Priprema:
U malo toplog mleka izmrviti kvasac i dodati šećer. Kad zapeni sipati u vanglicu, dodati ostatak mleka i dodavati polako brašno so i mešati varjačom a kasnije rukama.
Obraditi testo da bude glatko i malo melše. Istresti na sto i pokriti 30 min na sobnoj temperaturi.
Razviti pa premazivati margarinom i dva puta preklapati kao što je prikazano u Videu. Iseći na trake uviti i saviti u krug i spojiti kao za perek. Pokriti da odmori na sobnoj temperaturi.
Premazati žumancetom posuti susamom i može krupna so. Rernu uključiti na 220 stepeni C pa smanjiti na 200 peći 25-30 minuta- Predobri hrskavi lisnati ...
https://www.youtube.com/watch?v=n1u3S3pxCp8
No comments:
Post a Comment