Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, March 16, 2023

Bakina kuhinja- posne sarmice sa spanaćem , mnogo ukusnije nego sa zeljem

Bakina kuhinja- posne sarmice sa spanaćem , mnogo ukusnije nego sa zeljem


Potrebno je:

Listovi spanaća
! struk prazilika
1 veća rendana šargarepa
100 gr malo barenog pirinča
4 čena seckanog belog luka
200 ml kuvanog paradajza
150 ml vode
suvi začin
ml. biber
ml crvena paprika
ulje

Priprema:

U ulju ispržiti seckan praziluk, dodati rendanu šargarepu pa zatim baren pirinač., suvi začin, ml. biber. Sve izjednačiti. Izabrati krupne listove spanaća malo očistiti deblje drške oprati i  popariti sa vrelom vodom.


 Ostaviti 2 minuta pa procediti. U listove stavljati kašiku fila pa uviti u sarmicu. Redjati u podmazan pekač iliu pleh U šerpicu sipati 200 ml kuvanog paradajza dodati kašiku brašna pa žicum izmutiti da nema grudvica. 



Sipati 150.200 ml vode, 3 kašike ulja i preliti. Protresti malo tepsiju pa staviti u rernu koja je zagrejana na 220 stepeni C. Peći oko 35 minuta  da tečnost ispari. Meni je jako dobro, mnogo ukusnije nego bilo koji drugi list
https://www.youtube.com/watch?v=c733oACJSfY



No comments:

Post a Comment