Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, February 9, 2023

Bakina kuhinja- krompir hrskav može kao prilog ili kao grickalica

Bakina kuhinja- krompir hrskav može kao prilog  ili kao grickalica



1 kg krompira
50 gr rendanog kačkavalja
2 kašike susama
malo kurkume
ml. crvene slatke paprike
tucane ljte paprike
ml. biber
beli luk u granulama
malo ruzmarina
so ulje

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na kocke pa kuvati 10-15 minuta. Ocediti i i isprati u hladnoj vodi. Na foliju staviti  rendan kačkavalj,  ruzmarindodati susam, kurkumu papriku jednu i drugu, ml. biber beli luk.



 Istresti krompir preko začina  sipati preko krompira malo ulja pa izmešati. .



Poredjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Pleh mora biti veći da se ne dodiruju .




 Peći na 230 stepeni C oko 30 min. da bude baš hrskav.

https://www.youtube.com/watch?v=zckmuul85Eg

No comments:

Post a Comment