Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, April 24, 2022

Podvarak - ovako spremite za veliki praznik, za slavlja ili kad želite da nešto obeležite

Podvarak - ovako spremite za veliki praznik, za slavlja ili kad želite   da nešto obeležite



Potrebno je:
dve glavice kiselog kupusa
100 gr suve slanine
biber, slatka i tucana paprika
200 gr suvih rebara
2 svinjske krmenadle od vrata
3-4 čena belog luka...lovorov list
pileći bataci 

Priprema:

Kupus ako je prekiseo oprati u jednoj ili dve vode. Slaninu iseći na listiće pa propržiti da pusti mast i sipati u kupus. 






Dodati kašiku masti ili malo ulja, papriku jednu i drugu, seckani beli luk. Ubaciti lovorov list suva rebra. 



Meso posoliti  dodati začine premazati uljem. Kupus dinstati oko 30 minuta sipati u tepsiju ili sud koji ide u rernu. 



Odozgo poredjati  i peći u rerni na 200 stepeni C oko sat vremena


https://www.youtube.com/watch?v=x6yUk1_m6SM

No comments:

Post a Comment