Bakina kuhinja- kako mlade tikvice, krompir i još po nešto dovesti do savršenstva
1 mlada tikvica
3 mlada krompira
2 mlade šargarepe
1 mlad lik glavica
1 glavica mladog belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
100 gr kisele pavlake
1 jaje
rendan kačkavalj
listovi suve slanine (po želji)
soli ..ulje
Priprema:
Tikvice oljuštiti iseći na kolutove i posolit. Ostaviti da u soli odstoje 15 min pa ocediti tečnost. Krompir očistiti i takodje iseći na kolutove. Glavicu belog luka iseći na sitno zajedno sa zelenim delo pa ubaciti u tikvice Sipati malo ulja, dodati krompir i šargarepu na tanje listove.
Glavicu luka iseći na krupnije rezance. Sve izmešati osim luka. U tepsiju poredjati krugove krimpira, tikvica šargarepe i izmedju kolutove luka.
U činiju sipati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Može se po želji pobiberiti . Dodati jaje i jednu punu kašiku rendanog kačkavalja. Sve izjednačiti i time preliti tikvice.
Odozgo staviti još malo kačkavalja i listove suve slanine po želji. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min da lepo zarumeni. Uz dobru salatu i čorbicu fantastičan ručak koji će te pijesti u slat...Prijatno..
https://www.youtube.com/watch?v=p01bUY-qpSI
No comments:
Post a Comment