Bakina kuhinja - ovo pravim uvek u vreme posta odlično smo se zasladil zato toplo i vama preporučujem
Potrebno je:
120 gr griza
120 gr brašna
100 gr šećera
120 gr posnog margarina
2 rendane kruške
200 gr smrznutog voća (maline, višnje... jagode....)
1 kašičica cimeta
100 gr suvog groždja
1 prašak za pecivo
Priprema:
U činiju prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati griz i izmešati. Dodati rendane ocedjene kruške, smrznuto voće, cimet, otopljen margarin , šećer suvo groždje i sve dobro izjednačiti.
Masa izgleda malo suvlja ali tako treba da bude. Podmazati uljem pleh manji i posuti brašnom pa istresti masu i poravnati. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena.
Ako malo uhvati odozgo pokriti folijo, Fantastičan ukusan sočan, rastresit... mirisan... pravo zadovoljstvo je poslužiti ovakav kolač uz kafu čaj i druženje. Uživajte i obavezno probajte
https://www.youtube.com/watch?v=_i3Vam98bdY
No comments:
Post a Comment