Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, April 1, 2021

Bakina kuhinja - ovo sam pravila uvek u vreme posta slatko sam se zasladila toplo I vama preporučujem

Bakina kuhinja - ovo pravim uvek u vreme posta odlično smo  se zasladil zato toplo i vama preporučujem



Potrebno je:
120 gr griza
120 gr brašna
100 gr šećera
120 gr posnog margarina
2 rendane kruške
200 gr smrznutog voća (maline, višnje... jagode....)
1 kašičica cimeta
100 gr suvog groždja
1 prašak za pecivo

Priprema:

U činiju prosejati brašno i prašak za pecivo, dodati griz i izmešati. Dodati rendane ocedjene kruške, smrznuto voće, cimet, otopljen margarin , šećer suvo groždje i sve dobro izjednačiti.




 Masa izgleda malo suvlja ali tako treba da bude. Podmazati  uljem pleh manji  i posuti brašnom pa istresti masu i poravnati. Peći na 200 stepeni C oko  sat vremena. 


Ako malo uhvati odozgo pokriti folijo, Fantastičan ukusan sočan, rastresit... mirisan... pravo zadovoljstvo je poslužiti ovakav kolač uz kafu čaj i druženje. Uživajte i obavezno probajte
https://www.youtube.com/watch?v=_i3Vam98bdY

No comments:

Post a Comment