Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, December 18, 2020

Bakina kuhinja - posna sarma za Svetog Nikolu najbolji sastav nema bolji

Bakina kuhinja - posna sarma za Svetog Nikolu najbolji sastav nema bolji





Potrebno je:
listovi kiselog kupusa 150 gr heljde 100 gr pirinča 1 manji celer 1 šargarepa 1 manji krompir aleva paprika
tucana ljuta paprika po želji biber ..so 1 glavica belog luka 1 glavice crnog luka peršunov list veza 2 kašike ajvara ulje maslinovo
lovorov list

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk pa dodati rendanu šargarepu i šržiti pa ubaciti seckan koren celera belog luka. Kad se malo sve izdinsta ubaciti crvenu mlevenu i tucanu ljutu papriku po želji. Dodati opran pirinač i heljdu, ajvar, peršunov list biber i so .





Ako želite dodajte suvog začina. Sve izjednačiti. Listove kupusa oprati ako su prekiseli i skinuti onaj tvrdi deo na slistu. Ubaciti punu kašiku nadeva i zavijati sarme.





Redjati uspravno , uvijeni deo ide do ivice šerpe. Redjati u krug koliko god može da stane. Sredinu kupusa iseći i staviti u sredinu šerpe.




Dodati preko sarme malo tucane i slatke pavlake i oko 50 ml maslinovog ulja. Ubaciti lovorov list i naliti vodu da ogrezne. Kuvati na laganoj vatri oko 2 sata.




Uz sarmu obavezno domaća proja ona bakina RECEPT ZA PROJU



No comments:

Post a Comment