Bakina kuhinja - posna sarma za Svetog Nikolu najbolji sastav nema bolji
listovi kiselog kupusa
150 gr heljde
100 gr pirinča
1 manji celer
1 šargarepa
1 manji krompir
aleva paprika
tucana ljuta paprika po želji
biber ..so
1 glavica belog luka
1 glavice crnog luka
peršunov list veza
2 kašike ajvara
ulje maslinovo
lovorov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk pa dodati rendanu šargarepu i šržiti pa ubaciti seckan koren celera belog luka. Kad se malo sve izdinsta ubaciti crvenu mlevenu i tucanu ljutu papriku po želji. Dodati opran pirinač i heljdu, ajvar, peršunov list biber i so .
Ako želite dodajte suvog začina. Sve izjednačiti. Listove kupusa oprati ako su prekiseli i skinuti onaj tvrdi deo na slistu. Ubaciti punu kašiku nadeva i zavijati sarme.
Redjati uspravno , uvijeni deo ide do ivice šerpe. Redjati u krug koliko god može da stane. Sredinu kupusa iseći i staviti u sredinu šerpe.
Dodati preko sarme malo tucane i slatke pavlake i oko 50 ml maslinovog ulja. Ubaciti lovorov list i naliti vodu da ogrezne. Kuvati na laganoj vatri oko 2 sata.
Uz sarmu obavezno domaća proja ona bakina RECEPT ZA PROJU
No comments:
Post a Comment