Bakina kuhinja- trik kako ispohovati batake da sačuvaju sve svoje sokove
Svi volimo pojesti pohovan batak kako mladi deca pa i stari.. Pohujemo na razne načine obarimo ih pa od toga skuvamo supicu a batake ispohujemo. Bataci budu neukusni jer svi sokovi ostanu u supi. Evo načina kako ispohovati batak a da oni budu jedna celina a mekani kao puter. Kad krenete da ih jedte i koskicu bi pojeli koliko su slatki.. E to je to..Donosim Vam baš taj recept idemo dragi moji keceljice oko struka
Potrebno je:
2 bataka
2 karabataka
3 jaja
brašno..prezle
ulje..so..biber
granule belog luka
Priprema:
Batake zaseći do kosti, dobro posoliti pobiberiti dobro uvaljati u brašno jaja i prezle. Zatim ponovo u jaja i prezle .
U šerpu sipati ulje za dva prsta pa kad se dobro zageje spustiti batake da se prže na laganoj termperaturi.
Mogu se neko vreme poklopiti da omeknu pa otklopiti da se lepo zapeku. Vaditi na papirnu salvetu.
Koji ukus koskice se glodju uživanje u jelu...
No comments:
Post a Comment