Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, October 21, 2020

Bakina kuhinja - preliven kolač sa makom i džemom prefinjen desert

Bakina kuhinja - preliven kolač sa makom i džemom  prefinjen desert


Potrebno je:
200 gr kiselog mleka
100 gr brašna
50 -100 gr šećera ( po želji)
50 gr griza
50 gr ml. plazme
50 ml ulja
100 gr maka
1 prašak za pecivo
100 gr čokolade
100 gr suvog groždja
džema od kajsija nekliko kašika

Preliv:
100 ml mleka 

Priprema:
 U ćiniju staviti sve sastojke osim džema  izjednačiti i sipati u pleh, Malom kašikom stavljati džem po testu pa sve dobro protresti.




 Peći na 200 stepeni oko 45-50 min. 




Vruć kolač preliti hladnim mlekom i preko toga rastopljenom čokoladom. 



Dobro ohladiti i sladiti se.. 







No comments:

Post a Comment