Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, October 29, 2020

Bakina kuhinja- pletena pogača izazov za iskusne domaćice


Bakina kuhinja- pletena pogača izazov za iskusne domaćice








Potrebno je:

300 ml mleka
500-550 gr brašna
malo soli
1 jaje
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja

Priprema:

U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste..


Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min . Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm. 



Na sredinu stola  poredjati 6 valjka a preko njih takodje 6 valjka ..
Pletenje same pogače pogledajte na kanalu  nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo. 


Pogaču staviti u pleh 22cm  koju ste obložili pek papirom.. 







Pokriti  folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama. 



Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekne.


Fantazija ..morska pena mekana kao duša..Vrhunska

https://www.youtube.com/watch?v=NwmXZw0TkDg

No comments:

Post a Comment