Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 19, 2020

Bakina kuhinja- fina pogača mekana kao pena bez margarina

Bakina kuhinja- fina pogača  mekana kao pena bez margarina




Potrebno je:
 
20 gr kvasca
300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
550-600 gr brašna
malo ulja
 
Priprema:
 Rastopiti kvasac u mleku i dodati šećer. Kad kvasac zapeni dodati jaje, brašno i zamesiti srednje tvrdo glastko teso. 



Ostaviti da odmori 30 min pa ga razvući na sto  u pravougaonik više na kocku pola cm debljine i premazati malo uljem . 




Testo iseći po dužini na trake do ivice ne do kraja. Rukama uhvatiti ćošak i svijati u rolnicu a zatim u krug.


 Staviti pogaču u tepsuju 22 cm prečnika. 


Tepsiju obložiti pek papirom. Ostaviti da odmori pa je premaziti žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 40 min. 



Pokriti krpom. Mekana kao pena fantastična uživajte...


No comments:

Post a Comment