Bakina kuhinja- fina pogača mekana kao pena bez margarina
Potrebno je:
20 gr kvasca
300 ml mleka
1 jaje
1 kašičica šećera
malo soli
550-600 gr brašna
malo ulja
Priprema:
Rastopiti kvasac u mleku i dodati šećer. Kad kvasac zapeni dodati jaje, brašno i zamesiti srednje tvrdo glastko teso.
Ostaviti da odmori 30 min pa ga razvući na sto u pravougaonik više na kocku pola cm debljine i premazati malo uljem .
Testo iseći po dužini na trake do ivice ne do kraja. Rukama uhvatiti ćošak i svijati u rolnicu a zatim u krug.
Staviti pogaču u tepsuju 22 cm prečnika.
Tepsiju obložiti pek papirom. Ostaviti da odmori pa je premaziti žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 40 min.
Pokriti krpom. Mekana kao pena fantastična uživajte...
No comments:
Post a Comment