Bakina kuhinja- fokača sa ljutim čvarcima
Potrebno je:
350 gr brašna
200 ml vode
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
4 kašike maslinovog ulja
malo soli
Za nadev:
100 gr sira kockice
malo maslinki
5 kašika čvaraka zaljućenih
1 paradajz
50 gr šunke ili sudžuka
origano, krupna so...kim
1 žumance
malo ulja
Priprema
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 30 min.
Razvući rukama testo bez mešenja veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem. Masnim rukama napraviti rupe u testu u tu ubaciti seckan sir, kulen, maslinke svarke..
Naseći ruzmarina a može malo i belog luka zavući veće komade u testo. Premazati žimancetom i maslinovim uljem, posuti origanom krunom solju i kimom
Peći na 200 stepeni C oko 35 min da lepo porumeni.
Vrhunska..
Dobili ste fantastičnu fokaču na bakin način ...
No comments:
Post a Comment