Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, September 16, 2020

Bakiana kuhinja - mekani kremasi mirisni karpati na drugi način

Bakiana kuhinja - mekani kremasi mirisni karpati na drugi način




Potrebno je:
4 -5 jaja
200 ml mleka
150 gr brašna
50 gr maslaca
korica limuna
1 prašak za pecivo

Za nadev:

2 pudinga (slatka pavlaka)
500 gr mleka
1 kašika šećera
100 gr putera
100 gr suvog groždja
1 vanilin šećer



Priprema:

U šerpu sipamo 200 ml mleka dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo masa bude baš gusta..prohladimo. 






Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.



 Pečemo 25 min na 200 stepeni. Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera ja sam 1 kašikom i jednom vanilin šećero. U vreo piding dodati 100 gr suvog groždja. 


Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice. 


Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom koro. Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije. Prelep kremast  savršenstvo ukusa...Uživajte..




No comments:

Post a Comment