Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, August 17, 2020

Bakina kuhinja- najbolja lenja pita koju sam pravila do sad

Bakina kuhinja- najbolja lenja pita koju sam pravila do sad




Potrebno je:

3 jaja
400-500 gr jabuka rendanih
200 gr malina
1 cimet
korica limuna
50 ml. ulja
100 ml mleka
2 kašike šećera  za jabuke
120 gr maslaca ili margarina
60-100 gr šećera u prahu za maslac
250 gr brašna
1 prašak za pecivo

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni C Omekšati  maslac, dodati šećer i prašak za pecivo  umutiti mikserom



 Dodati brašno, koricu limuna, ulje i mleko, Sve izjednačiti. Jabuke izrendati dodati šećera po želji i cimeta. 



Neka malo odstoji pa ocediti sok, Pleh obložiti pek papirom ili podmazati uljem i sipati pola testa. ubaciti rendane ocedjene jabuke Odozgo rasporediti maline. Ostatak testa prekriti maline i izravnati.




Rernu smanjiti na 190 stepeni C i peći sat vremena ako treba i duže da lepo porumeni. Kolač potpuno ohladiti pa seći.



.Nalepša lenja pita sočna rastresita vrhunska...

No comments:

Post a Comment