Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, August 11, 2020

Bakina kuhinja- fini domaći Petit Beurre keksići

Bakina kuhinja- fini domaći Petit Beurre keksići



Potrebno je:

250 gr brašna
100 gr putera
50-100 gr šećera u prahu
1 jaje
1/2 kašičice praška za pecivo
miris vanile ekstrata

Priprema:
U vanglicu ubaciti razmekšan maslac pa ga izmutiti mikserom sa prah šećerom, dodati jaje pa sve izjednačiti. Dodati ekstrat vanile i brašno sa praškom za peivo. 



Zamesiti testo i staviti u testo u kesu i u fružidet par minuta. Oklagijom razvući tanko pa nožem za picu ako ima reckice još bilje iseću pravougaonike veličine keksa. 


Poredjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Viljuškom svaki keksić isbosti i peči na 190 stepeni C oko 20 min da malo porumene. 


Ako u keks stavljate 100 gr šećera (ja sam 50 ) onda pleh u  rerni stavite  za jedan nivo više da ne izgore odozdo. 




Fantastični su mirisni i mogu stajati duže u kutiji.

No comments:

Post a Comment